Garde Beekse Heerlijckheden

Garde Beekse Heerlijckheden

garde

GARDE.
gar·de (de; v(m); meervoud: gardes) 1(lijf)wacht: de oude garde personen die de ideeën en tradities van vroeger vasthouden

ONTSTAAN.

De grondlegger van de Garde Beekse Heerlijckheden is Cees “de Bakker” Hendriks die samen met onze voorzitter, Paul de Wijze, het initiatief hebben genomen de Garde op te richten.

CHOREOGRAFE.

vrouw die choreografieën ontwerpt en regisseert, voor haar beroep of uit liefhebberij; ontwerpster van choreografieën; vrouwelijke choreogaaf. Gevonden op http://anw.inl.nl/article/choreografe 

Onze choreografe is Desiree de Wijze die op een meesterlijke wijze maar met een harde, noodzakelijke hand probeert een 17-tal jonge, maar ook oudere mannen, een dansje bij te brengen. Zij doet dit op een geweldige wijze getuigen alle optredens waarbij het publiek razend enthousiast was. Dit is alleen mogelijk geworden door Desiree die in Nijmegen een Pilatus Studio heeft.

LEDEN.

De Garde is ontstaan door onze grondlegger Cees “de Bakker” Hendriks en is inmiddels uitgegroeid tot een hechte mannengroep met 17 leden.

 

Dansgarden